Articole Noi

Arhiva

PROGRAMUL DE ORGANIZARE A EVENIMENTULUI din ziua de 24 MAI 2012

Atenţie, deschide într-o fereastră nouă. PDFImprimareEmail

Asociația Națională a Pensionarilor din România, Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina și Asociația Creștină “ Sfântul Arhanghel Mihail”, organizează în ziua de 24 mai 2012 evenimente omagiale legate de prăznuirea și sărbătorirea Zilei Înălțării Domnului și a Zilei Eroilor în următoarele puncte:

-          13.00-13.15: Parcul Carol ( Libertății) : la Monumentul Eroului Necunoscut

-          14.00:           Cotroceni : la statuia Leul

-          14.30-14.45: Academia Militară : la Monumentul Eroilor

-          15.30:    Biserica Sf. Gheorghe Nou (Km 0): la statuia Sf. Constantin Brâncoveanu

Începând cu ora 13:00, la primele trei monumente enumerate mai sus, Asociațiile vor organiza desfășurarea unor slujbe de pomenire a eroilor, a celor căzuți nespovediți, neîmpărtășiți, fără lumânare și fără Sfânta cruce la căpătâi, cu binecuvântarea Sf. Arhiepiscopii a Bucureștilor, urmate de depunerea unor coroane de flori, iar la ultima locație, si anume la statuia Sf. Domn Constantin Brâncoveanu, se vor depunere  coroane de flori în acompaniamentul unor cântece ostășești interpretate de fanfara M.Ap.N.

 

După aceasta, președinții celor trei Asociații vor rosti scurte alocuțiuni, iar programul   va cuprinde în continuare recitarea unor poezii în interpretarea unor artiști cunoscuți ai scenei românești.

 

În continuare, în Sfânta biserică se va oficia o slujbă de pomenire pentru iertarea păcatelor și spre vrednica adormire a sfinților mucenici și mărturisitori, săvârșiți în prigoane și persecuții, precum și a eroilor căzuți cu onoare la datorie pe câmpurile de luptă.

 

Cele trei Asociații vor colabora strâns pentru buna organizare și desfășurare a evenimentelor mai sus prezentate, ce vin să comemoreze și să omagieze paginile unui trecut istoric mai îndepărtat sau mai apropiat, pagini ce au fost înnobilate de eroismul fără seamăn al înaintașilor noștri și a căror suferință și jertfă a fost cinstită prin ridicarea acestor monumente.

 

Se cuvine să comemorăm această mare zi religioasă și istorică, cu adânci reverberații și semnificații pentru toți românii, omagiind eroismul și jertfa depuse la piciorul Sfintei Cruci și pe altarul patriei de toți acești vrednici dreptmăritori creștini și bravi înaintași!

 

 

 

 

18.05.2012

 

Ștefan Dumitrescu                                                                                         Marian Clenciu

 

 

Mihai Spirache