Articole Noi

Arhiva

MIHAI EMINESCU : INALTA CONSTIINTA CRESTIN-ROMANEASCA - CONFERINTA15 IUNIE 2012

Atenţie, deschide într-o fereastră nouă. PDFImprimareEmail

VEZI VIDEO

MIHAI EMINESCU : INALTA CONSTIINTA CRESTIN-ROMANEASCA

 

RUGĂCIUNE

... Noi, ce din mila Sfântului

Umbră facem pământului,

Rugâmu-ne-ndurărilor

Luceafărului mărilor;

Ascult-a noastre plângeri,

Regină peste îngeri,

Lumină dulce clară,

Şi Pururea Fecioară,

Marie!”

Mihai EMINESCU

 

“Noi, poporul latin de confesie ortodoxă, suntem în realitate elementul menit a încheia lanţul dintre Apus şi Răsărit. Aceasta o simţim noi înşine, se simte în mare parte de opinia publică europeană; aceasta o voim... Oricât de adânci ar fi dezbinările ce s-au produs în timpul din urmă în ţara noastră, cand e vorba de legea părinţilor noştri, care ne leagă de Occident... vrăjmaşii, oricare ar fi ei, ne vor găsi uniţi şi tot atat de tari în hotărârile noastre ca şi în trecut.

Mihai EMINESCU

Pentru noi, românii, Eminescu este:

“… expresia integrală a sufletului românesc.”

Nicolae IORGA

 

... omul deplin al culturii româneşti.

Constantin NOICA

 

 

PROGRAMUL DE DESFĂȘURARE

A COMEMORĂRII ȘI OMAGIERII

LUCEAFĂRULUI POEZIEI ROMÂNEȘTI

din ziua de 15.06.2012

 

Asociația Națională a Pensionarilor din România și Asociația Creștină „Sfântul Arhanghel Mihail”, organizează sau participă la următoarele momente comemorative sau omagiale:

 

- 09.30: Cimitirul Bellu - slujbă arhierească de pomenire, cu binecuvântarea Sf. Arhiepiscopii a Bucureștilor, spre vrednica pomenire a marelui poet Mihai Eminescu, de la a cărui trecere la cele veșnice se împlinesc 123 de ani. Se vor depune coroane de flori, se vor rosti alocuțiuni și se vor împărți, după tradiția creștină, cele rânduite spre veșnică pomenire;

- 11.30: Statuia lui Mihai Eminescu (Ateneul Român) – depunerea unor coroane  de flori, prilej cu care reprezentanții celor două organizații vor rosti scurte alocuțiuni;

- 17.00: Sala A.G.I.R. (B-dul Dacia nr. 26-28) – va avea loc dezbaterea cu tema „Mihai Eminescu – înaltă conștiință creștin - românească”, eveniment la care vor conferenția distinse personalități ale vieții spirituale și culturale românești, în continuare desfășurându-se un spectacol literar – muzical realizat cu participarea unor personalități cunoscute ale scenei și ale artei românești.

 

Bunul Dumnezeu să – l ierte și să – l odihnească în pace în Ceata Drepților pe acest vrednic de pomenire dreptmăritor creștin, autentic și virtuos înaintaș, mare mucenic căzut pe Altarul sfânt al Neamului românesc!

 

13.06.2012

 

 

Asociația Națională                                               Asociația Creștină

a Pensionarilor din România                              „Sfântul Arhanghel Mihail”