Articole Noi

Arhiva

21 DECEMBRIE 1989 - OMAGIEREA SI COMEMORAREA IMPLINIRII A 23 DE ANI DE LA ZIUA REVOLTEI ANTICOMUNISTE SI ANTITOTALITARISTE DIN PIATA UNIVERSITATII - BUCURESTI

Atenţie, deschide într-o fereastră nouă. PDFImprimareEmail

VEZI VIDEO

 

PROGRAMUL DE ORGANIZARE A EVENIMENTULUI

din zilele de 21-22 decembrie 2012

 

Asociația Creștină “ Sfântul Arhanghel Mihail”, organizează în ziua de 21 decembrie și în ziua de 22 decembrie 2012 evenimente omagiale  și comemorative legate de împlinirea a 23 de ani de la declanșarea  Revoltei Anticomuniste și Antitotalitariste din Piața Universității, în următoarele locații:

 

-          Sf. Biserică a Mitropoliei : slujbă de pomenire și “Te Deum”;

-          Universitate   :   la crucea de piatră de la sensul  giratoriu și la sala Dalles;

-          Sala A.G.I.R. :   conferință cu tema “21 decembrie 1989 – 23 de ani de la declanșarea Revoltei Anticomuniste și Antitotalitariste din Piața Universității“

 

Astfel, în ziua de 21 decembrie, începând cu ora 12:00, la Sfânta Biserică a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei va avea loc săvârșirea slujbei de pomenire a celor căzuți nespovediți, neîmpărtășiți, fără lumânare și fără Sfânta Cruce la căpătâi, cu binecuvântarea Sf. Arhiepiscopii a Bucureștilor, urmată de o slujbă “Te Deum”.

 

În continuare, la ora 17:00, Asociația va organiza desfășurarea unei slujbe de pomenire a celor căzuți sub gloanțele oarbe ale ultimei nopți comuniste din România, urmată de depunerea unor coroane de flori la crucea de la Sala Dalles și la crucea de piatră de la scuarul  sensului giratoriu de la Piața Universității, două monumente ce au o valoare simbolică și au darul de a cultiva păstrarea unei pioase și alease amintiri celor ce s-au săvârșit aici. După aceasta, reprezentanți ai Asociației  vor rosti scurte alocuțiuni.

 

A doua zi, în ziua de 22 decembrie, la ora 13.00, la Sala A.G.I.R.- Bdul Dacia nr. 26-28, sector 2, personalități cunoscute ale vieții sociale românești vor conferenția asupra unor teme definitorii privitoare la analiza momentelor ce s-au derulat în aceea lungă și sângeroasă noapte de 21 decembrie 1989, precum și la responsabilitățile celor care au acționat in aceea zonă.

 

Se cuvine să comemorăm această zi istorică, cu adânci reverberații și semnificații pentru toți românii, omagiind eroismul și jertfa aduse la fundamentul Sfintei Cruci și pe altarul Țării de acei fii adevărați ai Neamului Românesc care au cutezat să lupte cu brațele goale până la ultima suflare pentru împlinirea dorului mistuitor de libertate, adevăr și dreptate.

 

18.12.2012                                             Mihai Spirache